Kanonist
Sodišče

O spletni strani

Spletno stran www.kanonist.eu je zasnoval dr. Stanislav Slatinek (njen lastnik), z željo, da bi slovenski javnosti približal poznavanje kanonskega prava, delovanje Inštituta za kanonskopravne vede in da bi na enem mestu omogočil dostop do kanonskopravne literature in z njo povezanih vsebin. Spletno stran skupaj z njim ustvarjajo zavzeti avtorji-kanonisti in drugi.

Uporabnik spletne strani www.kanonist.eu je posameznik, ki jo obišče. Uporabnik z uporabo spletne strani www.kanonist.eu sprejema splošne pogoje in izjavlja, da je z njimi seznanjen ter da se z njimi strinja.

Vsebina, objavljena na spletnih straneh www.kanonist.eu, je avtorsko zaščitena. V vsebino se poleg besedila štejejo tudi slikovno, avdio in video gradivo ter grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi. Fotografije so avtorstvo spletne strani www.kanonist.eu, razen tistih, pri katerih je vir posebej naveden. Avtor naslovnih fotografij posameznih podstrani je David Marjanović, avtor portretnih fotografij lastnika spletne strani pa je Ožbi Strmčnik,.

Uporaba besedil, fotografij ali avdio-video materialov je dovoljena pod naslednjimi pogoji:

Iz besedila, fotografije ali avdio-video materiala mora biti razvidno avtorstvo ter spletno mesto objave izvirnika na strani www.kanonist.eu; v tiskani izdaji besedila mora biti navedeno avtorstvo ter domena mesta objave www.kanonist.eu.

Omejitev odgovornosti

Lastnik ne odgovarja za točnost, pravilnost, ažurnost podatkov in informacij, ki so objavljene na spletnem mestu in so jih posredovale tretje osebe ali ustanove.

Lastnik ni odgovoren za kakršnokoli škodo na strojni opremi uporabnikov, ki bi izvirala iz morebitnih tehničnih težav, prekinitve delovanja storitve ali drugih motenj (npr. računalniški virus, izpad električne energije, mehanične okvare, odločitev državnih organov ipd.).

Spletno mesto vsebuje tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Lastnik ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na navedenih spletnih mestih oziroma straneh, prav tako ne odgovarja za vsebino spletnih strani, kamor vodijo povezave, prisotne na spletnem mestu www.kanonist.eu.

Besedila, objavljena na spletni strani www.kanonist.eu, niso pravno zavezujoča na področju državnega prava in lastnik za pravilnost podatkov ne odgovarja. Namen objavljenih besedil, odgovorov in mnenj je pomagati vernikom, veroiskateljem, pastoralnim delavcem in vsem, ki jih kanonsko pravo zanima, da bi prišli do koristnih informacij.

Uporaba osebnih podatkov ter varovanje zasebnosti

Lastnik je zavezan k varovanju osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov. Lastnik jamči, da bodo na internetu zbrani podatki namenjeni izključno uporabi lastnika za anonimno statistično analizo obiska strani ter za korespondenco med njim in uporabnikom, ki je stopil v kontakt z njim.

- - - - - -
ISSN 2670-5214
- - - - - -
Izr. prof. dr. Stanislav Slatinek
Slomškov trg 20, 2000 Maribor, Slovenija
stanislav.slatinek@teof.uni-lj.si