Kanonist
Sodišče

Blog

Je minister Pikalo lagal?

Minister dr. Jernej Pikalo (foto: RTV Slovenija)

Minister dr. Jernej Pikalo (foto: RTV Slovenija)

 

Ravnatelji vseh šestih zasebnih osnovnih šol so se 7. 6. 2019 v javnem pismu odzvali na nastop ministra za izobraževanje dr. Jerneja Pikala, iz dne 6. 6. 2019 v Odmevih. 

V pogovoru s predstavnikom staršev, dr. Petrom Gregorčičem, je minister zatrdil, da se je v času javne razprave sestal z nekaterimi direktorji zasebnih zavodov in da je že določil termin srečanja z njimi.

Kot poroča spletni portal Domovina.je, ki je objavil pismo ravnateljev zasebnih osnovnih šol, le-ti postavljajo ministra na laž, saj se z njim ni srečal nihče, termina pa še nimajo.

Soočenje dr. Pikala in dr. Čregorčiča v Odmevih

Sodeč po posnetku je minister dr. Pikalo v soočenju z dr. Petrom Gregorčičem dejal naslednje:

dr. Peter Gregorčič: »In upam, da bo minister sprejel povabilo direktorjev zasebnih šol, ravnateljev, ki ga vabijo že odkar je ta javna razprava se zaključevala. Obljubil jim je, po mojih informacijah, da se bo na njih odzval konec maja, začetek junija, vendar sedaj ga redno kličejo in zaenkrat termina za njih še nima.«

Novinarka ga. Tanja Starič: »No, minister je tu, bo odgovoril takoj.«

dr. Jernej Pikalo: »No, to seveda ni res. Očitno imate napačno informacijo. Termin je in tako da termin je določen. Poleg tega pa verjetno vam ne povejo, se z nekaterimi direktorji zasebnih zavodov dobivam. Tako, da daleč od tega, da ne bi. Ne da bi kakorkoli zapirali komunikacijo.«

 

Odziv ravnateljev zasebnih osnovnih šol

V pismu ravnatelji zasebnih osnovnih šol pravijo, da v času javne razprave od 11. 4. 2019 do 7. 6. 2019, nihče od direktorjev oz. ravnateljev zasebnih šol ni srečal ali pogovarjal z ministrom dr. Pikalom na temo predloga sprememb zakona ZOFVI, ki je bil v javni razpravi, niti nihče ni prejel nobenega termina srečanja. Da naj bi bil določen termin srečanja z ministrom, naj bi prvič izvedeli iz medijev včeraj. Podobno, kot so prvič iz medijev izvedeli za vsebino predloga sprememb zakona ZOFVI.

Zadnja komunikacija, ki so jo s strani MIZŠ prejeli, je dopis št. 007-21/2019/ z dne 8. 5. 2019, v katerem je minister zapisal, da “bi srečanje lahko organizirali šele konec meseca maja ali začetek junija 2019.” Konkretnega termina, kljub pisnim in telefonskim pozivom, niso prejeli.

Vir: Domovina.je

Kanonist