Kanonist
Sodišče

Blog

Kanonistova 1. obletnica

(foto: splet)

(foto: splet)

 

Iskreno se veselim s svojimi sodelavci in zvestimi obiskovalci naše spletne strani, ki je danes upihnila prvo svečko delovanja in obstajanja.

Ob snovanju ideje za postavitev spletne strani, ki bi v širši slovenski prostor vnesla zavedanje o obstoju kanonskega prava, nisem pričakoval, da bo tako odprto sprejeta. Postala je prepoznaven in moderen portal za srečevanje z vprašanji, ki se dotikajo zakona in spovedi, človekovih pravic z versko svobodo na čelu in drugih aktualnih problematik (predporočna pogodba, financiranje programov zasebnih šol, spoštovanje vladavine prava).

S sodelavci smo nanizali široko paleto zanimivih in za kanonskopravno stroko ter širše pomembnih vsebin.

Hvala vsem, ki pri sooblikovanju spletne strani sodelujete na najrazličnejše načine: s svojimi razmišljanji, prevajanjem in ustvarjanjem grafične podobe. Prav posebno zahvalo želim izreči našim zvestim spremljevalcem, ki s svojimi vprašanji, postavljenimi preko podstrani pastorala Q&A, skrbite za to, da tudi mi nenehno poglabljamo svoje znanje in Vam z novimi ugotovitvami prihajamo naproti. Hvala vsem, ki nam sledite preko družbenih omrežij.

Prvo leto je hitro minilo. Ugotavljamo, da smo na pravi poti, zato pogumno tečemo naprej.

Izr. prof. dr. Stanislav Slatinek

Kanonist