Kanonist
Sodišče

doc. dr. Andrej Naglič

Foto Andrej Naglic 2018.jpg
 


Dr. Andrej Naglič se je rodil leta 1978 v Kranju in odraščal na Bledu. Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je leta 2002 diplomiral s področja mednarodnega prava. Na tem področju je na isti fakulteti leta 2006 zaključil magisterij znanosti. Na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani je leta 2016 doktoriral, in sicer s področja odnosa med državo in cerkvami ter drugimi verskimi skupnostmi.

 

Strokovno se je izpopolnjeval na pravnem oddelku Združenih narodov v New Yorku, službi za mednarodno pravo na Zunanjem ministrstvu Republike Slovenije in Acton University v Michiganu ZDA. Je član pravne komisije škofovskih konferenc Sveta Evrope (CCEE), pravne komisije škofovskih konferenc Evropske unije (COMECE), Akademskega društva Pravnik, Društva za mednarodno pravo in sodelavec Inštituta za kanonskopravne vede na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani.

 

Njegove delovne izkušnje obsegajo vodenje pravne in kadrovske službe v LIP Bled, pravno svetovanje v kabinetu uprave Zavarovalnice Triglav, članstvo v nadzornem svetu Triglav Kopaonik v Beogradu in v upravnem odboru Triglav Penzijski Fondovi v Beogradu. Trenutno je direktor Katoliškega inštituta, predsednik upravnega odbora Fakultete za poslovne vede, pravni svetovalec Slovenske škofovske konference, član ekspertne skupine za primere spolnih zlorab v Cerkvi in župnik v Kranju. Na Fakulteti za poslovne vede Katoliškega inštituta je habilitiran za docenta na področju ustavnega in mednarodnega prava in je urednik znanstvene revije Res novae.